top of page
  • Foto van schrijveryonidebondt

Wat je absoluut moet weten van een influencer voor een samenwerking

Een influencer. Wat is dat eigenlijk? Kan jij influencer worden? Wie kies je voor een samenwerking met je merk? Dat is toch kei nieuw? Allemaal vragen waar je als merk antwoorden op wilt. Jij ook? Weet je hoe het allemaal werkt? Want de zoveelste Instagram story of het mega bekende Tiktok filmpje doet iets met je. Maar wat zit erachter? Marie Loosen, project manager bij Influo, helpt jou en mij bij al die vragen.



Influo. Een bedrijf waar je de term 'influencers' in ziet terugkomen. Ze zoeken de connectie tussen een brand en de gepaste influencer. Het grootste voordeel aan een influencer inzetten voor je campagne of brand? De data via een influencer live verkrijgen in een overzichtelijk rapport. Meer dan dat is het niet. Lijkt makkelijk (of niet 😉), maar toch moet je er je hoofd bij houden.


De rasechte influencer

Liever content creator. Een influencer krijgt niet graag de sticker: "De zoveelste bekende influencer met 100.000 volgers, die verdient kei veel gewoon voor een postje waar niemand iets aan heeft. Dat kan ik ook." Die mythe bestaat al zo lang als influencers bestaan, maar kreeg ondertussen al een ontkrachting van jewelste.


Daarom dus: content creator. Maar waarom? Het gaat veel breder dan alleen maar mensen beïnvloeden en overtuigen van je idee. Je betekent iets voor je volgers en je bouwt een band met hen op. Je creëert échte content die waardevol is, dus een influencer wil genoemd worden als content creator. Máár opgelet! Niet alle content creators zijn influencers. Ken de markt en onderscheid ze.



Wil jij groeien tot een goede influencer? Of misschien zoek je wel dé perfecte influencer voor je brand? Deze drie zaken helpen je door de sleur van vragen:

  • Authenticiteit - Wees eerlijk, zorg ervoor dat al je informatie klopt en laat merken dat jij een meerwaarde biedt voor je volgers. Dat je ze iets kan bijbrengen en dat je uniek bent in wat je doet, zonder dat woord ook echt te gebruiken

  • Relatablility - Je volgers moeten zich kunnen herkennen in je gedrag, je attitude en je uitstraling. Slaag je daar niet in, dan zit er niets in voor hen en dan haken ze snel af.

  • Knowhow - Toon expertise in je niche, bewijs dat je kennis hebt van de zaken waar je over praat en waar je content over deelt. Je moet als influencer als het ware achter het merk staan en liever nog het merk uitstralen.

Award voor grootste influencer... of de meest authentieke?

Kijk voor je brand goed uit naar welke influencer past bij je visie en waarden. Het betekent niet omdat je veel bereik hebt, dat er ook veel actie komt. Behaal dus de kwalitatief juiste impressies in plaats van je te focussen om kwantitatief veel impressies. Weet je niet goed welke influencers er nu bestaan? Dan helpt deze cheat sheet je uit de nood.



Gekozen? Goed, hoe bereik je nu een influencer? Niet altijd even makkelijk, want je kan je best voorstellen dat de celebs van deze wereld hun DM volgespamd wordt door overenthousiaste fans. Maar bij de kleinere influencers kan een Instagram DM met een leuke inhoud wel aanspreken waardoor je makkelijk contacten kan leggen. Staat er een specifiek mailadres vermeld in hun bio? Dan verwachten ze voor samenwerkingen alle berichtjes op één platform. Speel je toch graag all-in? Stuur dan gewoon op beide platformen een berichtje en kijk voor een leuke onderwerpsregel die aanspreekt en nieuwsgierig maakt.


Wil je zelf niet te veel tijd verknoeien met DM's, reminders of de zoveelste blunder? Dan helpen influencermarketing platforms je graag verder. Ze bieden enorm veel gebruiksgemak en bij vragen neem je simpelweg contact op met een medewerker.

Klaar om te beginnen influenceer of jouw merk nu goed in de spotlights te zetten? Ready, set, go!



Wist-je-dat er nog geen officiële wetgeving bestaat rond influencermarketing in België? Hoe weet je dan wat mag en niet? Daarvoor staan voorlopige guidelines geschreven. In 2022 verwachten we contracten die duidelijk stellen wat toegestaan is en wat niet. Goed om te weten toch?

Recente blogposts

Alles weergeven
image00007.jpeg.JPEG

Jouw blik op mijn blog? 

Daar hou ik van! Hallo, ik ben Yoni, 20 jaar en studente Public Relations op Thomas More. Kom erbij en geniet mee van mijn ervaringen het komende jaar!

Focus op de blog.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page